Poëzieworkshop

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 19:30

Myrte Leffring credits: Rosa van Ederen

Wil je straks meedoen aan de Katwijkse Schrijfwedstrijd over Vrijheid met een eigen gedicht maar is het lastig om je woorden in poëzie te vangen? Wat versta je eigenlijk onder poëzie? Welke soorten rijm zijn er? En hoe zorg je voor een mooi ritme? Op deze en andere vragen geeft dichter Myrte Leffring antwoord tijdens de poëzieworkshop ‘Schrijf een gedicht’ op maandag 3 februari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Voor elke deelnemer ligt een notitieblokje en pen klaar. Laat je dichtader maar vloeien in de Poëzieweek (30 januari t/m 5 februari).

In deze poëzieworkshop werken de deelnemers mét Myrte aan de hand van een voorbeeld aan een imitatio: een bestaand gedicht vormt de basis voor je eigen tekst. Bijzonder om te zien hoe je een gedicht vormgeeft met je eigen inhoud, verbeelding en stijl.

Myrte Leffring

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt (www.wolkenvankrijt.nl). Haar poëziedebuut ‘Om je schouders hang ik de nachten’ verscheen in 2015 bij Van Gennep, opgevolgd door ‘De tere bloemen van het verstand’ (2016). Zij is onder meer docent bij Poetry Academy, organisator voor De Gedichtenwedstrijd en poëzieprogrammeur voor festivals.

Meedoen?

Niet aarzelen maar meld je gewoon aan voor deze toegankelijke en leuke workshop ‘Poëzie: schrijf een gedicht’ met Myrte Leffring. Op maandag 3 februari om 19.30 uur kunnen er in de Hoofdbibliotheek 20 deelnemers aan de slag gaan. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.