Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

Gepubliceerd op: 3 september 2018 20:00

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk een muzikaal vertelfeestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op donderdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en/of op vrijdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen in muziek en verhaal genieten van ‘Moppereend’.

Moppereend

Peuters en kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om het verhaal over ‘Moppereend’ mee te maken. Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat hij barst.

Evelien van Bibliotheek Katwijk leest dit winnende prentenboek met vertelplaten op zo’n manier voor dat het lijkt alsof het verhaal zich voor je ogen afspeelt. Lilian van der Peet, Muziek op schoot-docent bij Muziekschool Katwijk, zorgt voor de muzikale voorleesbeleving. Het verhaal wordt nog beeldender als je er ook de speciale geluiden en liedjes bij hoort.

Nog even op een rijtje

Bibliotheek Valkenburg (in het Dorpshuis Valkenburg) op donderdag 30 januari:
16.00 uur: muzikaal vertelfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’.

Bibliotheek Rijnsburg (in de Burgt in Rijnsburg) op vrijdag 31 januari:
16.00 uur : muzikaal vertelfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’.

Van harte welkom voor dit muzikale vertelfeestje in de bibliotheekvestigingen Valkenburg en Rijnsburg. De toegang is gratis en vol is vol.