GEANNULEERD Vier bijeenkomsten: Muziek en gebaren voor baby's en peuters

Gepubliceerd op: 18 augustus 2017 10:30

Muziek met baby's

Een mooie samenwerking tussen Muziekschool Katwijk, Marie-Lieve gebaren en Bibliotheek Katwijk: in april organiseren wij vier bijeenkomsten Muziek + gebaren voor baby’s en peuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet, docent muziek-op-schoot bij Muziekschool Katwijk, gaat samen met de kinderen leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Mariëlle van Rietschoten, docent baby- en kindergebaren, leert de (groot-) ouders bruikbare gebaren aan. Kom gezellig meedoen en ervaar hoeveel plezier de combinatie van jonge kinderen met muziek en gebaren geeft.

Laat jouw kleintje genieten van muziek + gebaren!

Kinderen hebben enorm veel plezier in muziek en leren er veel van. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat muziek een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van je kindje. Je kunt al bij de Muziekschool Katwijk terecht als je baby vier maanden oud is. Tijdens deze bijeenkomsten is er niet alleen aandacht voor zingen, muziek, taal en spel maar dus ook voor gebaren. Samen zingen, spelen, voorlezen en vertellen met gebaren schept een goede band. Door samen op een ongedwongen en ontspannen manier bezig te zijn, leer je elkaar nog beter kennen. Dat geeft plezier, versterkt de band en nog belangrijker: het geeft je kindje zelfvertrouwen! Kortom: een supergezellige bijeenkomst waaraan ouder en kind samen lekker actief deelnemen. Het laatste kwartiertje is er tijd om iets met elkaar te drinken en na te praten. Om mee te doen hoeven ouders zelf geen muzikale ervaring of vaardigheden te hebben.

Voor wie, wanneer en waar?

De vier bijeenkomsten zijn op woensdag 1, 8, 15 en 22 april in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Van 9.15 tot 10.15 uur is het verzamelen voor baby’s/dreumesen van 9 maanden tot 2 jaar met hun (groot)ouder/verzorger. Van 10.15 tot 11.15 uur komen peuters van 2 tot 4 jaar met hun (groot-)ouder/verzorger aan de beurt. Voor de allerkleinsten zijn 10 kaarten beschikbaar en voor de peuters van 2 tot 4 jaar 12 kaarten. Een kaart is voor 1 kind plus 1 begeleider. De toegang voor 4 lessen is € 46,-. Inschrijven bij: www.muziekschoolkatwijk.nl