Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

Gepubliceerd op: 1 september 2020 18:50

In de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Dat kan ook op een moderne manier. Speel je graag met Minecraft? En wil je een eigen kasteel bouwen? Geef je dan snel op voor de Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’ op zaterdag 3 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een echt kasteel uit de Middeleeuwen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat!

Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Een trainer van ProBiblio komt met een set Minecraft-iPads naar de bibliotheek voor deze superleuke workshop.

Bouw een middeleeuws kasteel

Wist je dat Slot Loevestein een goed voorbeeld is van een middeleeuws kasteel? Dat de muren van zo’n kasteel wel 2,5 meter dik waren en dat de grootste toren een Donjon heette? En dat de Donjon het laatste deel van het kasteel was waar je je kon verdedigen. In deze minecraftworkshop ben je zelf architect van je eigen kasteel.

Je gaat aan de slag op een iPad en je gebruikt al je fantasie om je eigen kasteel uit de Middeleeuwen te bouwen. Je kunt het net zo groot en machtig maken als je zelf wilt. De workshop is voor kinderen van 9 t/m 14 jaar die al eens eerder met Minecraft hebben gespeeld. Er kunnen 8 deelnemers meedoen dus geef je snel op!

Meedoen?

Zin om in de Kinderboekenweek op zaterdagmorgen 3 oktober aan de slag te gaan in deze razend populaire workshop Minecraft? Dat kan! Deelname: € 3,50 per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.