Middeleeuwse handlettering én vouwboekje maken

Gepubliceerd op: 1 september 2020 18:48

leporello met middeleeuwse handlettering

Handlettering is helemaal ín en hoe leuk is het dan om in de Kinderboekenweek waar het over geschiedenis gaat, ook eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen! Op zaterdagmiddag 3 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering en zelf een vouwboekje maken’. Doe mee tussen 13.30 en 15.30 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

Middeleeuwse letters in een vouwboekje

In deze creatieve workshop gaan de deelnemers terug in de tijd. Ze kijken naar de mooie rood-blauw gekleurde letters die in de Middeleeuwen werden gebruikt in handgeschreven boeken en gaan daar mee aan de slag. Vervolgens maken ze een prachtig vouwboekje, ook wel een leporello genoemd. Als er nu iets een blikvanger is, dan is dat het wel!

Meedoen?

Kinderen die zin hebben om tijdens de Kinderboekenweek lekker bezig te zijn met Middeleeuwse handlettering, zijn van harte welkom op zaterdagmiddag 3 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek. De workshop is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en er kunnen 8 kinderen meedoen. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Deelname aan deze superleuke creatieve workshop kost € 7,50 per kind. Toegangskaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en rechtstreeks hier.