Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 20:15

Anna van den Breemer

De lezing van Anna van den Breemer onder de titel ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’ geeft de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) nog wat extra kleur. Want welke ouder worstelt er soms niet met allerlei opvoedkwesties? Van den Breemer vertelt op woensdag 29 januari om 20.00 uur in haar lezing hoe je als ouder kunt omgaan met de verschillende emoties van je kind. Met humor weidt zij uit over de grote en kleine problemen waar ouders dagelijks tegenaan lopen en geeft alle ‘ploeterende’ ouders zo een bemoedigend steuntje in de rug. Een avond vol herkenbare kwesties én met onmisbare tips.

Anna van den Breemer

Anna van den Breemer (1984) werkt als journalist voor de Volkskrant. Ze studeerde Liberal Arts and Sciences en deed een master journalistiek. In 2018 verscheen haar veelbesproken boek ‘Ivanka, de echte first lady.’ Samen met haar man Özcan Akyol, dochter Mia (3) en zoon Baran (2) woont ze in Deventer.

Hoe houd je je relatie leuk tijdens de tropenjaren? Wat doe je als je peuter een driftbui heeft in de supermarkt? Hoe krijg je moeilijke eters tóch aan de wortels en broccoli? In haar populaire opvoedrubriek ‘Iedereen doet maar wat’ in de Volkskrant behandelt journalist Anna van den Breemer wekelijks kwesties waar ouders vandaag de dag mee worstelen. En dat zijn er nogal wat. Opvoeden kan een mijnenveld zijn: zo veel meningen, zo veel twijfels.

Boek: 'Alle ouders klungelen maar wat aan'

Afgelopen najaar is de columnbundel ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’ verschenen. Van den Breemer beschrijft hierin op geestige wijze waar ouders dagelijks tegenaan lopen. Zij put daarbij uit haar eigen – bepaald niet perfecte – gezinsleven, gaat te rade bij deskundigen voor advies en vraagt andere ouders naar hun ultieme tips. Een heerlijk boek voor alle ouders die een broodnodig steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Erbij zijn?

Iedereen is welkom op deze leuke avond voor ouders over het brede thema ‘Opvoeden’ op woensdag 29 januari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. In de pauze is er boekverkoop door de Readshop Rijnsburg en signeert Anna van den Breemer graag haar boeken. Ook is Petra Ligthart van het Centrum Jeugd en Gezin aanwezig met een informatietafel over onder meer opvoeden en opgroeien. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.