Workshop: LEGO WeDo

Gepubliceerd op: 26 september 2018 23:15

Wie heeft er niet met LEGO gespeeld…: die vierkante gekleurde blokjes zorgen al jarenlang voor speel- en leerplezier voor kinderen. Toevallig ook LEGO Masters gekeken, dat superleuke programma waarin de mooiste bouwwerken van LEGO worden gemaakt? Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen tijdens de Zomerbieb zelf een LEGO Master worden. Hoe? Gewoon meedoen aan de workshop LEGO WeDo op dinsdag 4 augustus van 10.30 tot 11.45 uur in de Makersplaets.

LEGO WeDo 2.0

In de Makersplaets gaan we op deze ochtend aan de slag met LEGO WeDo. Hiermee kun je de leukste voertuigen, dieren of robotjes bouwen die je daarna kan programmeren zodat ze gaan bewegen. Leuk om zo’n robotje te laten doen wat jij wilt. En je leert tegelijk om via de computer je bouwwerkje te besturen. Zo ontdek je dat robots en computers helemaal niet zo ingewikkeld zijn.

Meedoen?

Zin om mee te doen aan de workshop LEGO WeDo en te starten met programmeren? Meld je dan nu aan! Er kunnen op 4 augustus 8 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 7 t/m 11 jaar. Deelname: € 3,- per persoon. Nog even voor de duidelijkheid: de LEGO blijft in de bibliotheek. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.