GEANNULEERD Workshop: Programmeer je robot met LEGO Mindstorms

Gepubliceerd op: 18 februari 2020 10:00

Lego mindstorms robots

Voor kinderen is het hartstikke belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met digitale vaardigheden zoals programmeren. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) skills in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk een workshop van twee middagen (8 én 15 april van 14.00 tot 15.30 uur) in de Hoofdbibliotheek: Programmeer je robot met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar.

Mindstorms

De Mindstorms LEGO®-robots staan al klaar. De kinderen kunnen er, na een korte introductie, meteen mee aan de slag. Ze kunnen zelf verzinnen én programmeren wat ze de robot willen laten doen. Rijden, draaien, kleuren herkennen of zelfs uit zichzelf stoppen wanneer hij tegen een obstakel rijdt. Alles is mogelijk, pret is gegarandeerd en het is nog leerzaam ook!

Meedoen?

Altijd al willen weten hoe het is om een LEGO robot te besturen en vind je het leuk om een beetje te ruiken aan de basisbeginselen van het programmeren? Op woensdagmiddag 8 én 15 april van 14.00 tot 15.30 uur heb je nu de kans om mee te doen aan deze leuke en leerzame workshop! Leer hoe je een Mindstorms robot opdrachten geeft en hoe hij kan reageren op jouw bewegingen. Er kunnen 8 kinderen vanaf 9 jaar meedoen. Deelname: € 7,50 per persoon voor 2 middagen. Koop snel je kaartje want vol=vol! Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.