Informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 11:00

foto leesgroep

Lees je graag boeken over de geschiedenis of verhalen die zich afspelen tegen een historische achtergrond? En vind je het leuk om met anderen door te praten over een mooi boek over de geschiedenis dat je hebt gelezen? Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten (op anderhalve meter!) is er op zaterdag 16 oktober van 10.30 uur tot 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met de informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis. Er is plek voor negen deelnemers. Reserveer vooraf wel uw gratis kaartje via de kaartverkoop. Leuk in de Maand van de Geschiedenis!

Startbijeenkomst leesclub geschiedenis

Het is leuk en inspirerend om aan een leegroep mee te doen. Je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet er ook nog eens leuke mensen. Deze laagdrempelige informatiebijeenkomst op 16 oktober is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met Bibliotheek Katwijk. Senia is dé organisatie van onder meer leesclubs en zorgt ervoor dat u aansluiting vindt bij andere leesfans in uw eigen woonplaats. Een Senia-leesgroep komt ongeveer 6 à 7 keer per jaar bij elkaar. De deelnemers van de leesgroep bespreken dan met elkaar de gelezen boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden.

De leesgroep maakt een keuze uit een leeslijst van Senia met boeken met een historisch thema. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstelling?

Wil je meer weten over eventuele deelname aan deze leesgroep, dan ben je van harte welkom op zaterdag 16 oktober om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. De informatiebijeenkomst in de bibliotheek is gratis en vrijblijvend. We beginnen met een informatief gedeelte waarin wordt verteld hoe een leesgroep precies werkt en wat het voor u kan betekenen. Pas daarna worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die daadwerkelijk in de leesgroep willen stappen.

Belangstelling? Regel dan tijdig een gratis toegangskaart via de kaartverkoop of aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg. Natuurlijk worden de maatregelen wat betreft de corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd. Mocht je niet op 16 oktober aanwezig kunnen zijn, mail dan jouw belangstelling naar Senia-ambassadeur Maria Boelhouwer.