Nieuwe cursus: Klik & Tik, het internet op

Gepubliceerd op: 18 februari 2017 15:00

Internet is belangrijk. Online een reisje boeken, iets op Marktplaats verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet. U kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de cursus Klik & Tik.

Klik & Tik

‘Klik & Tik, het internet op' is een makkelijk oefenprogramma. Het maakt je digitaal vaardiger en je leert op een veilige manier je weg te vinden op het internet. Bibliotheek Katwijk biedt deze cursus aan voor mensen die wel eens een computer gebruiken maar nog niet zoveel ervaring hebben op internet. U maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt.

U gaat aan de slag met deze onderwerpen:

• uw reis plannen
  • online video’s kijken
  • verkopen op Marktplaats
  • internetbankieren
  • zoeken en surfen
  • Mijn overheid

De cursus Klik & Tik bestaat uit vier ochtenden. Klik & Tik wordt gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Er kunnen tien deelnemers per cursus meedoen. U kunt werken op uw eigen tablet of op een tablet of computer van de bibliotheek. Er is genoeg tijd om zelf te oefenen.

Wanneer?

De data van de Klik & Tik-cursus zijn:

• dinsdag 3 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • dinsdag 10 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • dinsdag 17 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • dinsdag 24 maart van 9.30 tot 11.30 uur

Aanmelden

De cursus Klik & Tik kost € 15,- (voor vier ochtenden). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, tel: 071-4021983. Aanmelden voor Klik & Tik kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.