Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 21:15

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je als lid van de bibliotheek toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 25.000 e-books en zo'n 2.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 25 januari kun je tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Vragen over e-books

Voor veel mensen is het lezen van e-books op de tablet of e-reader een uitkomst. Heb je vragen over hoe je dat precies moet regelen, dan kun je terecht op het gratis inloopspreekuur in de bibliotheek. Twee medewerkers zitten klaar en helpen mensen bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Als je langskomt op het spreekuur moet je je e-mailadres met wachtwoord paraat hebben. Bibliotheekmedewerkers Monique Kromhout en Vera van Duijn: “Wij helpen iedereen die geïnteresseerd is in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet graag op weg. Voor ons altijd een leuke uitdaging om de online Bibliotheek onder de aandacht te brengen. We doen ons best om een wereld van e-books voor de mensen open te laten gaan.”

Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 25 januari tussen 10.30 en 12.30 uur aan te schuiven in de Hoofdbibliotheek. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.