Filmavond Plus met hartverwarmende feelgoodfilm

Gepubliceerd op: 3 augustus 2018 21:45

filmavond

De eerste filmavond Plus van Bibliotheek Katwijk in het nieuwe jaar begint goed. We hebben een vermakelijke en ontroerende tragikomedie geprogrammeerd. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een clubje mannen in midlifecrisis dat terecht komt op 't WK synchroonzwemmen. Schrijf ‘m maar in de agenda: woensdag 22 januari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek wordt het genieten van een echte feelgoodfilm én van lekkere hapjes.

Speedos aan en zwemmen maar

Deze film draait om acht mannen van middelbare leeftijd die allemaal zo hun eigen struggles hebben. Mislukte carrières, huwelijksperikelen, eenzaamheid, slecht vaderschap… Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze gaan iedere week naar het gemeentelijke zwembad voor een lesje synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Heel afgetrainde lijven krijgen ze er niet van, maar het levert ze in ieder geval de nodige afleiding op. En langzamerhand krijgen ze zelfs weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft. De kwetsbaarheid, de drive, de nostalgische klanken van Phil Collins en de wijze waarop de camera de kunstzwemperformance vastlegt… de eerst zo sombere mannen geven álles voor hun moment en dat is hartverwarmend.

Kortom: prima vermaak met een sentimenteel randje. In Frankrijk was de film genomineerd voor maar liefst 10 Césars en werd met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van vorig jaar.

Kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op 22 januari in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (inclusief hapjes).