Filmavond met historische actiefilm

Gepubliceerd op: 1 september 2020 18:30

Het thema van de Maand van de geschiedenis in de bibliotheek is Oost/West en dat is in de keuze van de films terug te zien. Op woensdagavond 14 oktober om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een historische actiefilm op het programma over twee bevriende families die eind jaren zeventig van de vorige eeuw willen vluchten van Oost-Duitsland naar het vrije westen.

Avonturenfilm

In de zomer van 1979 hebben de families Strelzyk en Wetzel een gewaagd plan; ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

Op respectvolle wijze is deze gedurfde ontsnappingspoging verfilmd. Het is een meeslepende thriller geworden die er uitziet om door een ringetje te halen. Bovendien is het tempo van de film voortdurend hoog. In 2019 was deze film Duitse publiekslieveling van het jaar.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 14 oktober om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens deze filmavond worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.