Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 september 2020 20:00

Het wordt op woensdagavond 30 september genieten van een charmante en vaak ook geestige Franse film tijdens een filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma met het verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Een tragikomedie met een pleidooi voor medemenselijkheid en tegen de bureaucratie.

Een film als een warm bad

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Vincent Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. Een film van de makers van het kassucces Intouchables. Het is ook een echte sociale, Franse film die de minder bedeelden in het zonnetje wil zetten. De lach en de traan wisselen elkaar moeiteloos af in deze film die het hart op de juiste plek heeft. Ongetwijfeld zullen veel kijkers betoverd worden door dit sympathieke verhaal.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 30 september om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens deze filmavond worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.