Filmavond over 'het Engeland van weleer': UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 17:15

filmattributen

Het wordt op woensdagavond 19 februari genieten van een echte Engelse film in de Hoofdbibliotheek. Om 19.30 uur bekijken we de belevenissen van een Engelse familie die in de jaren 20 van de vorige eeuw in een prachtig landhuis woont. Een speelfilmversie van een bekroonde televisieserie die de liefhebbers van een kostuumdrama vast en zeker zal bekoren.

Romantiek, royalty, intrige en nog veel meer

Vrijwel alle bekende gezichten uit de serie zijn van de partij in deze film. Alles begint met een brief van het paleis waarin vermeld wordt dat koning George V en zijn gemalin koningin Mary in 1927 van plan zijn om het landgoed te bezoeken. Dat vergt veel voorbereiding voor de staf die in hevige staat van opwinding geraakt om een en ander in goede banen te leiden. Totdat blijkt dat de koninklijke familie haar eigen entourage meebrengt. Zij nemen zo’n beetje alles over tot afgrijzen van de vaste huishoudelijk hofhouding die een list beraamt.

Fraaie shots, rijke decors, schitterende kostuums en hetzelfde hoge poëtische-soap-gehalte vol weemoed en nostalgie. Alles wat er aan intriges, schandalen, klein en groot leed en romances voorbijkomt, wordt gebracht met een typische Britste ingetogenheid en nuchterheid. Die zorgen er samen met een flinke dosis humor en het vermakelijke venijn voor dat de film nergens sentimenteel of pathetisch uit de bocht vliegt. Een geslaagd filmisch slotstuk voor alle fans die de serie nog niet los konden laten en een mooi begin voor eventuele nieuwkomers die nog zes seizoenen kunnen terugkijken.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 19 februari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.00 uur.