Filmavond Plus met fijngevoelig drama

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 17:30

Ook voor de Filmavond Plus op woensdagavond 28 oktober om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek hebben we een film gekozen die past bij het thema van de Maand van de geschiedenis: Oost/West. Dit keer is het een prachtige, diepmenselijke film over de onverwoestbare kracht van familiebanden die maar weinig mensen onberoerd zal laten. Schrijf ‘m snel in de agenda want een Filmavond Plus is genieten van een mooie film mét een lekker hapje erbij.

Feestelijk cultuurclash-verhaal

Toen de oma van de Chinees-Amerikaanse filmmaker Lulu Wang in 2013 gediagnosticeerd werd met terminale longkanker besloot de familie dit voor haar te verzwijgen: angst voor de dood zou haar alleen maar zieker maken. Deze film is gebaseerd op die 'waargebeurde leugen', met in de hoofdrol komiek en rapper Awkwafina als een dertigjarige aspirant-schrijver die naar China terugkeert om haar oma voor de allerlaatste keer te bezoeken. Een ontroerend drama over dit dilemma en de botsing tussen Chinese en Amerikaanse culturele waardes maar ook een hartverwarmend familieportret vol grappige bespiegelingen over west versus oost, jong versus oud en opgroeien tussen twee culturen.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond Plus op woensdagavond 28 oktober om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens deze filmavond worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd. Toegang: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.