Filmavond met hartverwarmend familiedrama: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 2 november 2020 15:27

Het wordt op woensdagavond 25 november om 19.30 uur genieten in klein gezelschap van weer een fijne filmavond in de bibliotheek. Dit keer met een fijnzinnig familiedrama, over een zelfingenomen moeder en een miskende, over het hoofd geziene dochter. Sprankelende dialogen en geweldig acteerwerk zorgen voor een film die je gezien wilt hebben. Een film die prima past bij Nederland Leest waarbij het in november draait om familiegeschiedenissen.

Moeder-dochterrelatie

De legendarische maar grotendeels uitgerangeerde Franse actrice Fabienne heeft haar memoires uitgebracht. De mensen om haar heen komen er niet in voor, of herkennen zich niet in haar beeld. Ook de speciaal voor die gelegenheid naar Parijs overgekomen geëmigreerde dochter met haar Amerikaanse gezinnetje struikelt over de ene na de andere passage. Ze ontdekt dat de autobiografie van moederlief vol staat met leugens. Weer terug naar New York blijkt in de nasleep van de boekpresentatie echter al snel lastiger dan gedacht. Er ontvouwt zich een drama waarbij het regelmatig lastig is bij te houden wanneer de personages nog acteren en wanneer niet. Voor een familie van acteurs blijkt zelfs de waarheid soms uiteindelijk niet meer dan een script...
Met actrices Catherine Deneuve en Juliette Binoche in supervorm.

Toegangskaarten

Van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 25 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Er kunnen slechts 20 mensen meekijken. Tijdens deze filmavond worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak uiteraard gevolgd. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.