Informatiebijeenkomst Donorwet

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 16:45

Donorwet

De "Informatiebijeenkomst nieuwe donorwet" is een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe donorwet. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 31 oktober van 10.30 tot 11.45 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Er kunnen 9 personen meedoen. Deelname is gratis wel graag aanmelden.

Donorwet

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen in het Donorregister te staan. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

U krijgt informatie over wat orgaan- en weefseldonatie is en hoe u uw keuze in het Donorregister kunt invullen. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder.

Dit speciale programma kunnen wij kosteloos aan uw vereniging aanbieden namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Belangstelling

Wil je meer weten over de Donorwet en het Donorregister, regel dan een gratis toegangskaart voor de informatie-ochtend op zaterdag 31 oktober om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Dat kan rechtstreeks hier of aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg. Natuurlijk worden de maatregelen wat betreft de corona-aanpak gevolgd.