Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid

Gepubliceerd op: 19 mei 2020 10:45

Cursus Digisterker

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van uw rijbewijs en het regelen van uw donorregistratie. In de coronaperiode bleek nog extra hoe handig het is om zaken digitaal te regelen. Heeft uzelf nog niet zoveel ervaring met internet? Dan is de cursus Digisterker echt een tip. U leert werken met uw DigiD en met online formulieren van de overheid. De cursus is coronaproof en bestaat uit vier lessen van 2 uur.

Zelf oefenen

Tijdens de cursus gaat u zelf aan de slag met oefeningen. U leert bijvoorbeeld hoe u inlogt met uw DigiD, hoe u een aanvraag doet bij de gemeente, waar én welke informatie op de verschillende websites van de overheid staat. Ook is er aandacht voor veilig internetgedrag. Bij de cursus hoort een werkboek.

Waar en wanneer?

De cursus Digisterker wordt gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). De cursus bestaat uit vier ochtenden. Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Iedereen krijgt een werkboek mee voor thuis. Per cursus kunnen zeven mensen meedoen. Er wordt tijdens de cursus rekening gehouden met anderhalve meter afstand en gewerkt volgens hygiënische richtlijnen.

De data zijn:

• woensdag 17 juni van 9.30 tot 11.30 uur
  • woensdag 24 juni van 9.30 tot 11.30 uur
  • woensdag 1 juli van 9.30 tot 11.30 uur
  • woensdag 8 juli van 9.30 tot 11.30 uur

Aanmelden

De cursus Digisterker kost € 15,- (voor 4 ochtenden, mét werkboek en koffie). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, 071-4021983. Aanmelden voor Digisterker kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.