Coronavirus: BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

Gepubliceerd op: 22 februari 2018 12:54

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Rijksoverheid en het RIVM raken ook Bibliotheek Katwijk. Net als alle andere openbare bibliotheken in Nederland is ook Bibliotheek Katwijk sinds 17 maart gesloten.

De richtlijnen van het RIVM (ook voor scholen, instellingen zoals musea en bibliotheken) zijn duidelijk: blijf thuis, werk zoveel mogelijk thuis, ga alleen naar buiten voor belangrijke dingen zoals boodschappen doen en noodzakelijke beweging en doe dat alleen. Reis alleen als het echt niet anders kan.

Afhaalservice

Wij hebben als bibliotheek tot nu toe de regels strikt nageleefd, dit ook omdat een flink deel van ons publiek én onze medewerkers onder de risicogroep valt. Ondertussen zijn we een maand verder, er is meer bekend over corona en de samenleving bereidt zich weer voor op langzaam opstarten. Scholen gaan vanaf 11 mei weer gedeeltelijk open. In dat licht gaat de bibliotheek op veler verzoek vanaf begin mei een afhaalservice opstarten. We zullen dat zorgvuldig doen binnen de geldende restricties en met nauwe aandacht voor de gezondheid van ons publiek en onze medewerkers. Binnenkort komen we met meer informatie over deze afhaalservice.

Vragen

• Heb je geleende materialen in huis? Geen nood, er worden geen boetes gerekend. Je kunt de materialen tot het moment dat we weer opengaan kosteloos thuishouden.
  • Heb je een kaartje gekocht voor een van de geannuleerde activiteiten, dan krijg je je geld terug. We nemen contact met je op.
  • Gelukkig kun je digitaal doorlezen en spelen in onder meer de online Bibliotheek en op diverse andere websites. Op onze website vind je diverse links en berichten terug die je naar deze pagina's doorverwijzen. En voor de jeugd is er de Jeugdbibliotheek met veel tips en info over leuke en nuttige dingen die online beschikbaar zijn. We hebben 2x per week een telefonisch spreekuur waar je met vragen terecht kunt over de dienstverlening van de online bibliotheek.
  • Heb je vragen? Stuur ons een mail via info@bibliotheekkatwijk.nl of bel ons: op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op 40-14819.

We vertrouwen op begrip en medewerking van onze leners en bezoekers.

Adviezen en richtlijnen RIVM en GGD

We houden het actuele nieuws over het coronavirus nauwlettend in de gaten.

Actuele nieuws

Voor het actuele nieuws over het coronavirus en antwoorden op veel gestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid.