Coronavirus: BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

Gepubliceerd op: 16 maart 2020 12:54

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Rijksoverheid en het RIVM raken ook de Bibliotheek Katwijk. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus. Daarom zijn al onze bibliotheeklocaties gesloten en activiteiten afgelast. Conform de meest recente berichtgeving vanuit de Rijksoverheid is besloten dat de Bibliotheek Katwijk de deuren van haar vestigingen gesloten houdt tot in ieder geval dinsdag 28 april of tot nader bericht door de rijksoverheid.

• Heb je geleende materialen in huis? Geen nood, er worden geen boetes gerekend. Je kunt de materialen tot het moment dat we weer opengaan kosteloos thuishouden.
  • Heb je een kaartje gekocht voor een van de geannuleerde activiteiten, dan krijg je je geld terug. We nemen contact met je op.
  • Gelukkig kun je digitaal doorlezen en spelen in onder meer de online Bibliotheek en op diverse andere websites. Op onze website vind je diverse links en berichten terug die je naar deze pagina's doorverwijzen. En voor de jeugd is er de Jeugdbibliotheek met veel tips en info over leuke en nuttige dingen die online beschikbaar zijn. We hebben 2x per week een telefonisch spreekuur waar je met vragen terecht kunt over de dienstverlening van de online bibliotheek.
  • We vinden het onder de huidige richtlijnen van het RIVM niet verantwoord een thuisbezorging of afhaalservice te organiseren. Bezorgen of afhalen veroorzaakt onnodige reisbewegingen en levert risico op besmettingen over en weer.
  • Heb je vragen? Stuur ons een mail via info@bibliotheekkatwijk.nl.

We vertrouwen op begrip en medewerking van onze leners en bezoekers.

Adviezen en richtlijnen RIVM en GGD

We houden het actuele nieuws over het coronavirus nauwlettend in de gaten.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

• Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Actuele nieuws

Voor het actuele nieuws over het coronavirus en antwoorden op veel gestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid.