Cadeau voor leden én bezoekers tijdens Nederland Leest

Gepubliceerd op: 2 november 2020 16:41

Tijdens de campagne Nederland Leest die in november plaatsvindt in veel bibliotheken in Nederland, krijgen leden én bezoekers het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. Vanaf maandag 2 november ligt dit boek voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. We geven je dit cadeau graag mee (zolang de voorraad strekt).

Het jaarlijkse cadeau van de bieb voor leden én niet-leden

Het thema van Nederland Leest is dit jaar: ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’, over familiegeschiedenissen. In het cadeauboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van schrijfster Judith Koelemeijer dat de bibliotheek dit jaar weggeeft, vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Een feest van herkenning en een spannend, subtiel en ontroerend boek.

Lid worden voor de helft van het geld

Behalve een gratis boek is er ook een mooie ledenwerfactie. Word in november/december lid van Bibliotheek Katwijk (kan ook online!) en ontvang het eerste jaar 50% korting op je abonnement.

Activiteiten

Met het thema geschiedenis kan de bibliotheek goed uit de voeten. Allereerst is er de grote collectie geschiedenisboeken en boeken vol met familiegeschiedenissen.

Er is een kleinschalige filmavond met een fijnzinnig familieverhaal op 25 november. En op 26 november volgt vanuit Bibliotheek Katwijk een online interview met schrijfster Susan Smit in de serie Ontmoet Schrijvers Online.