Workshop: ontwerp je eigen game met Bloxels

Gepubliceerd op: 26 juli 2020 22:15

In het kader van de Zomerbieb organiseert Bibliotheek Katwijk weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op dinsdagmorgen 25 augustus tussen 10.30 en 11.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 11 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Ontwerp je eigen game met Bloxels

In deze workshop gaan we games ontwerpen met Bloxels (een soort digitaal ministeck). Tijdens deze workshop leren kinderen hoe eenvoudig het kan zijn om zelf een game in elkaar te zetten. De kinderen starten door met de Bloxels een eigen karakterpoppetje te maken die dan daarna in de speciale Bloxel-app wordt gezet om zo verder de game te ontwerpen. Ze kruipen in de huid van de speler om te ontdekken wat een spel nou eigenlijk een ‘goed spel’ maakt en bouwen met verschillende blokjes een echte game die ze zelf kunnen spelen.

Meedoen?

Zin om aan de slag te gaan met deze workshop Bloxels? Er kunnen 8 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 8 t/m 11 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.