Bibliotheken zijn weer open!

Gepubliceerd op: 4 november 2020 15:28

Vanaf donderdag 19 november zijn alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk weer open voor het publiek. Welkom! Fijn dat iedereen weer terecht kan in de bibliotheek. De maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden in de bibliotheekvestigingen strikt nageleefd. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Gewijzigde openingstijden in coronaperiode

• Het uitleenpunt in de Roskam in Katwijk a/d Rijn is gesloten.
  • Vestiging Rijnsburg is geopend op maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 uur en op zaterdag van 10:00-13:00 uur.
  • Vestiging Valkenburg is geopend op maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 uur, op zaterdag gesloten.

Basisregels

Bezoekers van de bibliotheek vragen wij zich aan een aantal basisregels te houden:

• Niet welkom als u verkoudheidsklachten heeft.
  • Handen desinfecteren bij de ingang.
  • Bezoekers, ook kinderen onder 13 jaar, nemen een toegangskaart mee: deze kaarten liggen bij de ingang van de bibliotheek (dit geldt niet voor Rijnsburg en Valkenburg). Er mogen maximaal 30 bezoekers tegelijk binnen zijn, inclusief kinderen onder 13 jaar. Als de kaarten op zijn, wordt u verzocht buiten te wachten tot er weer plaats is in de bibliotheek.
  • 1,5 meter afstand houden van elkaar.
  • Houd je aan de looproutes.
  • Dringend advies; draag een mondkapje in de bibliotheek. Per 1 december wordt het verplicht in de bibliotheek een mondkapje te dragen.
  • Bij het bezoeken van activiteiten is een mondkapje verplicht. Op uw zitplaats mag het mondkapje af.
  • De koffiemachines zijn tijdelijk buiten gebruik.

In de bibliotheekruimte

De bibliotheek zorgt voor maximale hygiëne in de bibliotheekruimte. Er is desinfectiemiddel aanwezig. Met opschriften worden de bezoekers erop gewezen altijd alert te zijn om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Van bezoekers die in de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever willen verblijven voor studie of werk vragen we om een registratieformulier (naam, email, telefoonnummer) in te vullen voor eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD.
Ook bezoekers van activiteiten, zoals lezingen/ films moeten geregistreerd worden zodat het bron- en contactonderzoek gemakkelijker wordt voor de GGD. Dit geldt ook bij activiteiten in het digiTaalhuis.