Bibliotheken tijdelijk gesloten

Gepubliceerd op: 14 maart 2021 19:00

Nederland is in lockdown vanwege het coronavirus. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december 2020 gesloten. Dat geldt ook voor een plek als de bibliotheek. De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn dan ook dicht tot en met nadere mededelingen. Het openingsplan dat op 13 april door het kabinet bekend is gemaakt, staat onderaan deze pagina. Daarin wordt de eventuele opening van de bibliotheek op z'n vroegst op 26 mei voorzien.

Afhaal- en inleverservice

Bibliotheek Katwijk heeft een afhaalservice voor leden bij de Hoofdbibliotheek. Op maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur zijn de vooraf aangevraagde/gereserveerde boeken af te halen bij de Hoofdbieb aan de Schelpendam. Boeken inleveren mag ook.

Het doel van de lockdown is om contacten tussen mensen tot een minimum te beperken. De afhaal- en inleverservice wordt dan ook zorgvuldig georganiseerd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen.

En verder ...

• De uitleentermijn van alle geleende boeken of andere materialen wordt automatisch verlengd.
  • Geplande activiteiten gaan niet door. Wie een kaartje heeft voor een geannuleerde activiteit, ontvangt hierover bericht.
  • Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.
  • Graag tot een later moment en BLIJF GEZOND ALLEMAAL!

Online Bibliotheek

Ben je lid van Bibliotheek Katwijk? Dan kun je gratis e-books en luisterboeken downloaden en lezen. Er is een mooi aanbod voor volwassenen en kinderen op de online vestiging van je eigen vertrouwde bibliotheek: www.onlinebibliotheek.nl
Altijd fijn nu de bibliotheken zijn gesloten.

TijdschriftenBieb

Fijn om bibliotheekleden nu ook leuke bladen te kunnen aanbieden in de tijdelijke gratis app TijdschriftenBieb. Maak kennis met e-tijdschriften van de Bibliotheek. In de TijdschriftenBieb zitten zestien bladen met edities vanaf begin 2020, met uiteenlopende onderwerpen als reizen, mode, politiek, kunst en psychologie. Elke tijdschrift is tot en met de voorlaatste editie beschikbaar. Elke week verschijnt een nieuwe editie. Er zit geen limiet op het aantal tijdschriften dat je tegelijkertijd mag lezen.

Een mooie leesontspanning in deze tijd!