Gratis hulp bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 17:40

hulp bij belastingaangifte

Heeft u hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u er graag. De toegang is gratis maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

Het belastingspreekuur is op:

• Vrijdag 17 april tussen 13.00 en 17.00 uur
  • Zaterdag 18 april tussen 10.00 en 13.00 uur.

Aanmelden vanaf 17 februari

Wilt u hulp bij uw belastingaangifte? Ga dan vanaf 17 februari naar de balie in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en maak een afspraak. Aanmelden kan ook per e-mail bij mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl. Kijk van tevoren goed of uw DigiD werkt. Neem ook uw jaaropgave en eventueel andere belangrijke papieren mee.

Het spreekuur is alleen voor hulp bij eenvoudige aangiften en niet voor zzp-ers. De hulp van de studenten is gratis. Er kan vrijwillig een bedrag in een potje worden gestopt dat we neerzetten voor de onkosten die de studenten maken. We gebruiken goed beveiligde computers, al uw gegevens worden direct vernietigd als de studenten klaar zijn met uw aangifte.

Wilt u zelf meer leren over de computer en het internet?

Wilt u zelf leren werken met de websites van de overheid? De bibliotheek geeft binnenkort de cursus Digisterker. Hier leer je onder meer hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en MijnOverheid. Deze cursus van vier dagdelen wordt vanaf 31 maart in de bibliotheek gegeven. Informeer bij de balie naar deze praktische cursus in vier dagdelen.

Als u nog niet zoveel kunt met de computer en het internet, is er de cursus Klik&Tik die we vanaf 3 maart in vier dagdelen in de bibliotheek geven. Hier maak je kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. Meer informatie vind je hier.

Het digiTaalhuis

Het digiTaalhuis is onderdeel van de Bibliotheek Katwijk en helpt mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hier meer leren op het gebied van taal en lezen en er is hulp op het gebied van de digitale overheid, waaronder de belastingaangifte.