Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

Gepubliceerd op: 3 juni 2018 22:45

Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt nu voor de derde maal deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op donderdagmiddag 16 en 23 januari, 6 en 13 februari van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair dus meld je snel aan!

Maak je eigen game met Scratch

In deze cursus voor beginners ‘Maak je eigen game’ gaan we, onder begeleiding van Melissa, zelf een spel maken op de computer. Wil je weten hoe games worden gemaakt en alles wat hierbij komt kijken, dan is deze cursus echt iets voor jou. We gaan aan de slag met
game design en je leert de basis van het programmeren in het programma Scratch. Scratch is een online omgeving waardoor je tijdens of na de cursus ook thuis toegang hebt tot je eigengemaakte game(s).

De cursus is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Heb je eerder een cursus Scratch gevolgd maar lijkt het je leuk om het nog een keer te herhalen, dan kun je gewoon nog een keer meedoen.

Spelenderwijs programmeren

Door kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren leren zij vaardigheden die toepasbaar zijn in latere studie en carrière. Denk hierbij aan de vaardigheden inzicht, creativiteit, analytisch denkvermogen en omgaan met de computer. Maar voor de kinderen is het nu vooral heel cool om eigen spel te leren maken!

Aanmelden?

Ook zin om mee te doen met dit programmeeravontuur voor starters met Scratch in de Makersplaets? Dat kán. De cursus is 4 dagdelen met de volgende data: donderdagmiddag 16 en 23 januari, 6 en 13 februari en is bedoeld voor 9 t/m 12-jarigen. Deelname: € 25,- per persoon, voor de hele cursus van 4 middagen. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.