Afhaal- en inleverservice

Gepubliceerd op: 14 maart 2021 20:00

ophaalservice

Nederland is in lockdown. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december gesloten. Ook bibliotheken vallen hieronder waardoor de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten moeten blijven tot nadere mededelingen.

Veel bibliotheekleden kunnen prima uit de voeten met de online bibliotheek (e-books + luisterboeken) maar de vraag naar fysieke boeken blijft ook. Met de afhaalservice bedient de bibliotheek de leden die graag een papieren boek lezen. Boeken inleveren kan ook.

Afhaal- en inleverservice

Bibliotheek Katwijk heeft, zolang de vestigingen gesloten zijn, een afhaal- en inleverservice voor leden.

Op maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur + zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur zijn de vooraf aangevraagde/gereserveerde boeken af te halen bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Boeken inleveren mag ook.

Het doel van de lockdown is om contacten tussen mensen tot een minimum te beperken. De afhaal- en inleverservice wordt dan ook zorgvuldig georganiseerd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen.

Hoe werkt de afhaalservice?

Bibliotheekleden kunnen op de website van de bibliotheek een aanvraagformulier invullen waarop ze hun voorkeuren aangeven. De ene houdt van romantische boeken, de ander heeft juist zin in een thriller. Op basis hiervan doen bibliotheekmedewerkers hun best om zoveel mogelijk passende boeken bij elkaar te zoeken. Wie eens iets anders wil lezen, kan zo'n verrassingspakket aanvragen. Er worden op basis van het aanvraagformulier maximaal vijf titels uitgezocht. Je hoeft niet te wachten op een mailtje maar kunt een tasje op het eerstvolgende afhaalmoment komen ophalen.

Het is ook mogelijk om zelf boeken te reserveren uit de collectie van de Hoofdbibliotheek via de website. Als je zelf een titel reserveert, moet je wél wachten met afhalen tot je een berichtje hebt ontvangen. Al eerder gereserveerde titels die in de bibliotheek klaar staan, kunnen ook via de Afhaalservice vanuit de Hoofdbibliotheek worden geleend.

Zonder pasje geen boeken!

De aangevraagde boeken kunnen op maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur + op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur worden opgehaald bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De boeken zijn dan al in het systeem op de pas van de lener gezet. Leners zijn verplicht bij het ophaalmoment een mondkapje te dragen en laten op gepaste afstand hun bibliotheekpas zien waarna het boekentasje kan worden meegenomen. Zonder bibliotheekpasje, geen boeken! Verder gelden de basisregels: 1,5 meter afstand houden, thuisblijven als je ziek bent en alleen naar de bibliotheek komen.

Nog even op een rijtje

• vul het aanvraagformulier in of reserveer titels via de website van de bibliotheek
  • afhaal- en inlevermomenten: maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur + op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur bij de Hoofdbibliotheek
  • draag een mondkapje en laat op gepaste afstand je bibliotheekpas zien
  • ZONDER PAS GEEN BOEKEN!
  • pas goed op jezelf en op elkaar!