Wintereditie: 'Zing Nederlands met me'

Gepubliceerd op: 5 december 2019 23:15

Met elkaar zingen is een feestje! Gezellige liedjes met een winterse sfeer en alvast met een schuin oogje naar kerst, warme chocolademelk, volwassenen én kinderen, een enthousiaste begeleider van Muziekschool Katwijk: allemaal ingrediënten van de wintereditie van ‘Zing Nederlands met me’ op woensdag 11 december van 16.30 tot 18.00 uur in Bibliotheek Hoornes. Het wordt weer een heerlijk zangavontuur waarbij iedereen welkom is en de toegang gratis.

Een taal leren door te zingen is ook weer eens iets heel anders, het verbroedert, helpt om te ontspannen en is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Onder leiding van zangdocent Wieke Ubels van Muziekschool Katwijk beginnen we met de hele groep aan deze gezellige zang- en taalbelevenis. Samen met iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vindt om met anderen te zingen. En gezien de succesvolle eerdere edities van ‘Zing Nederlands met me’ gaat dit weer helemaal lukken.

Nederlands zingen

bijeenkomst Zing Nederlands met me

Onderzoek toont aan dat het aanleren van woorden uit een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat is niet alleen zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Daarnaast is het ook een hele goede geheugentrainer.

Tijdens ‘Zing Nederlands met me’ gaan we vooral gezellige liedjes met elkaar zingen. Volwassenen én kinderen die Nederlands willen leren en/of die zin hebben uit volle borst winterse liedjes te zingen zijn welkom. Goed kunnen zingen is geen vereiste, plezier in zingen wel. Wij zorgen voor muziek, een enthousiaste voorzanger, liedteksten en een warm drankje. Zing samen met nieuwe bewoners en geboren Nederlanders verschillende Nederlandstalige liedjes. Gewoon omdat het gezellig is!

Zing mee!

Iedereen die er plezier in heeft, kan meedoen aan ‘Zing Nederlands met me’. Het is gratis, dus loop binnen op woensdagmiddag 11 december in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. We beginnen om 16.30 uur. Zing Nederlands mee en geniet van dit leuke zanguurtje.