Workshop Creakids: Windreizigers

Gepubliceerd op: 10 maart 2017 05:00

voorbeeld windreiziger

Reizen met de wind…. Dát gaan we doen tijdens de superleuke workshop van Creakids Katwijk die op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur wordt gegeven in Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar gaan, onder leiding van Marleen Dijkdrent, aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ in de workshop ‘Windreizigers’. Een creatieve topmiddag dichtbij huis waar je kind graag wil aanwaaien!

Windreizigers

Hoe snel reist de wind? Wat is windkracht 10 eigenlijk? Hoe snel is een orkaan? Tijdens de workshop op 9 oktober onderzoeken we zaken zoals windkracht, zwaartekracht en stuwkracht. En natuurlijk gaan we knutselen. In ieder geval komen er ijzerdraad, plastic, ballonnen en hout aan te pas om onze eigen windreizigers te maken. Inspiratie komt uit het bijzonder leuke prentenboek ‘Angèle de Verschrikkelijke’ van Tine Mortier. Angèle is een schattige kleine orkaan. Ze heeft vreselijk veel zin om BROKKEN te maken. Toch is het niet zij, maar iemand anders die het land stormenderhand verovert.

In de workshop van Creakids Katwijk kunnen kinderen lekker hun fantasie gebruiken en krijgen ze alle ruimte om te experimenteren. Dát is waar Creakids Katwijk voor staat.

Reis je mee met de wind?

Hartstikke leuk om aan deze workshop in de Kinderboekenweek in Bibliotheek Valkenburg mee te doen. Er is plek voor 15 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Schrijf je kind dus tijdig in voor dit creatieve feestje ‘Windreizigers’ op woensdagmiddag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur. Deelname aan deze workshop kost € 6,- en toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg én rechtstreeks hier.