Workshop: VR-werelden maken UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 10 april 2017 06:00

Kinderen met VR-bril

Wel eens een VR-bril op je neus gehad en weet je hoe gaaf dat is? Nee? Daar kan dan nu verandering in komen. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op woensdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 16.30 uur een bijzondere workshop ‘VR werelden maken’ van het VR Learning Lab op het programma. We reizen dit keer af naar de wereld van Virtual Reality. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar brengen in deze workshop een avontuurlijk bezoek aan de 3D-wereld. Een creatieve, fantasievolle en leerzame middag: wees erbij en wacht niet te lang met aanmelden.

Virtual Reality-werelden maken

beeld uit CoSpaces Edu

Tijdens deze VR-workshop in de bibliotheek gaan we aan de slag met CoSpaces Edu. We leren hoe je hier een 3D wereld in ontwerpt en interactief maakt met codeblokken. Want geef toe, het is toch veel leuker om zelf een VR-wereld te maken dan door een wereld van iemand anders te lopen? Met het programma CoSpaces kan dat! En hoe die wereld die je gaat bouwen eruit ziet? Wie weet kun je voor ideeën wel verschillende kinderboeken gebruiken...

Meedoen?

Meisje met VR-bril

Ben jij benieuwd hoe je je eigen VR-wereld maakt in CoSpaces? Check dan deze workshop van het VR Learning Lab op woensdag 9 oktober om 14.00 uur in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. Er kunnen 20 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Deelname: € 6,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.