Workshop 'Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten'

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019 09:00

stempels

In november gaan we toch al een beetje naar de kersttijd kijken met de workshop voor volwassenen ‘Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten’. Op zaterdagmiddag 30 november van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Janneke Verdijk in de Hoofdbibliotheek een gezellige creatieve middag. Om helemaal in de kerstsferen te komen en om met een mooi eindresultaat naar huis te gaan.

Stempels snijden

attributen om stempels te snijden

In deze creatieve workshop voor deelnemers vanaf 15 jaar leer je zelf stempels snijden. We gebruiken potloodgummen en speciaal stempelrubber om de stempels te snijden. En werken met gutsen zoals je die ook voor linoleum zou gebruiken en fijne papiermesjes. Tijdens de workshop geeft Janneke Verdijk nog wat extra achtergrondinformatie over de grafische technieken. Een duik vooruit in de feestdagen door je eigen kerstkaarten te maken met stempels. Alle deelnemers gaan naar huis met een aantal zelfgemaakte stempels, een stempelkussen en een afdruk op mooi papier. Daar kun je iets mee!

Janneke Verdijk

Janneke Verdijk (1986) heeft Keltische talen & cultuur, Kunstgeschiedenis en Boekwetenschap & handschriftenkunde gestudeerd. Tegenwoordig heeft ze een eigen bedrijf waarbij ze creativiteit combineert met haar studieachtergrond en zo interessante workshops geeft. “Ik ben een creatieveling met een liefde voor alles wat met boeken, papier en letters te maken heeft en dat deel ik graag met anderen!”

Meedoen?

Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen aan deze gezellige en creatieve zaterdagmiddag in de Hoofdbibliotheek. Wil je op 30 november van 14.00 tot 16.00 uur ook aan de slag met stempels om zelf kerstkaarten te maken? Koop dan snel een toegangskaart: € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet-leden. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop maar ook in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.