Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

Gepubliceerd op: 28 september 2018 13:00

jongen met Bloxels

De bibliotheek organiseert weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op donderdagmiddag 21 november om 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Ontwerp je eigen game met Bloxels

Bloxels

In deze workshop gaan we games ontwerpen met Bloxels (een soort stoere kralenplank of digitaal ministeck). Tijdens deze workshop leren leerlingen van de middenbouw en bovenbouw hoe ze met Bloxels Builder een eigen platformspel kunnen ontwerpen. De kinderen kunnen met de Bloxels een eigen karakterpoppetje maken die dan daarna in de speciale Bloxel-app wordt gezet om zo verder de game te ontwerpen. Ze kruipen in de huid van de speler om te ontdekken wat een spel nou eigenlijk een ‘goed spel’ maakt. Op basis van deze bevindingen gaan de kinderen een reeks spelelementen bedenken waarmee het spel wordt uitgewerkt. Dit ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk mogen de kinderen elkaars spellen spelen!

Meedoen?

Zin om aan de slag te gaan met deze workshop Bloxels? Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 8 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.