Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst = UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 2 augustus 2018 20:00

Workshop minecraft

In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op dinsdag 13 augustus tussen 10.00 en 12.30 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft ‘de bibliotheek van de toekomst’ bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! Zorg dat je erbij bent!

Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Een trainer van ProBiblio komt met een set Minecraftlaptops naar de bibliotheek voor deze superleuke workshop.

Bibliotheek van de toekomst

In deze Minecraftworkshop gaan we de ‘bibliotheek van de toekomst’ bouwen. Vliegende boekenkasten, ondergrondse leesgrotten of betoverde boeken: het kan allemaal gemaakt worden in Minecraft. Hoe zal een bibliotheek er over 100 of 1000 jaar uitzien? Heb je hier ideeën over? Dan zit je helemaal goed bij de workshop: Bouw de bibliotheek van de toekomst. Je bouwt, samen met een mede-Minecrafter in 2 uur tijd een bibliotheek waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten. En dat levert vast een verrassend resultaat op. Ouders en andere familieleden kunnen na afloop een kijkje nemen bij de gemaakte bouwwerken.

Meedoen?

Zin om op dinsdagmorgen 13 augustus aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft? Dat kan: er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.