Workshop Minecraft

Gepubliceerd op: 24 oktober 2017 13:20

Romeins fort

Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op donderdag 28 februari van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. We gaan in de workshop een Romeins fort bouwen.

Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Een trainer van ProBiblio komt met een set Minecraftlaptops naar de bibliotheek voor een twee uur durende workshop.

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek gaan we een compleet Romeins fort nabouwen: met muren, een slotgracht, een toegangspoort en wachttorens. Je bouwt samen met een mede-Minecrafter in twee uur tijd een fort op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger. Het is een voorwaarde om al wat ervaring te hebben met Minecraft. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Probiblio.

Meedoen?

Zin om in de voorjaarsvakantie aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft? Er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.