Workshop Makey Makey: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 13:40

Attributen makey makey

Weer zo’n leuke activiteit op woensdagmiddag in de bibliotheek: op 27 maart vanaf 14.00 uur staat de workshop Makey Makey op het programma in de Hoofdbibliotheek. Kinderen vanaf 8 jaar gaan dan aan de slag met MakeyMakey waarmee je functies van de computer kunt overnemen met 2 draadjes! En dat levert verrassende dingen op….

Makey Makey!

In deze creatieve en tegelijk leerzame workshop leer je wat er allemaal kan met Makey Makey. Het recept voor een grote glimlach? Een appel als muis, een toetsenbord van klei of aluminiumfolie?

Er blijkt van alles - grappig en/of functioneel - mogelijk als je de stekkertjes van de Makey Makey aansluit op alledaagse voorwerpen. Het werkt eenvoudig: een alledaags voorwerp als een banaan wordt via dit apparaatje verbonden met de computer. Nu bedien je de computer met de banaan omdat de computer 'denkt' dat de banaan een toets op een toetsenbord is. Door de banaan aan te raken kun je bijvoorbeeld een letter typen, een geluid afspelen, een poppetje laten springen. Dus klik maar op die banaan, dat wordt zeker lachen!

Kinderen worden uitgedaagd om creatief te denken en een interface te ontwerpen. De deelnemers experimenteren in groepjes met online toepassingen voor het maken van muziek of het spelen van een game.

Meedoen?

Zin om mee te doen aan deze Makey Makey-workshop op 27 maart van 14.00 tot 15.30 uur? Meld je dan snel aan! Er kunnen slechts 12 deelnemers vanaf 8 jaar worden geplaatst. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.