Workshop LEGO® Mindstorms

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 16:23

robots lego mindstorms

Programmeren is niet meer weg te denken in onze huidige digitale maatschappij en voor onze kinderen is het juist zo belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met deze vaardigheden. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) vaardigheden in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk op 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek een workshop Programmeren met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar.

Mindstorms

Met een Mindstorms LEGO®-robot een wedstrijdje tegen elkaar spelen? Daar komt programmeren en ICT geletterdheid bij kijken. Het is bewezen dat kinderen beter leren door iets zelf uit te zoeken in plaats van het op een presenteerblaadje aangeboden te krijgen.
Lego® Mindstorms is een gemakkelijk te gebruiken interface samen met de bouwblokken van lego. De robots staan al klaar, zodat de kinderen er meteen mee aan de slag kunnen na de introductie. De deelnemende kinderen kunnen dan zelf verzinnen én programmeren wat ze de robot willen laten doen. Rijden, draaien, kleuren herkennen of zelfs uit zichzelf stoppen wanneer hij tegen een obstakel rijdt. Alles is mogelijk, pret is gegarandeerd en het is nog leerzaam ook!

Meedoen?

Altijd al willen weten hoe het is om een LEGO robot te besturen? Op dinsdag 26 februari om 10.00 uur heb je nu de kans! Leer hoe je een EV3 robot opdrachten geeft en hoe hij kan reageren op jouw bewegingen. Er kunnen 12 kinderen vanaf 10 jaar meedoen. Deelname: € 3,- per persoon. Koop snel je kaartje want vol=vol! Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.