Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

Gepubliceerd op: 5 juni 2018 15:00

foto vakantiedagboekje

Een workshop Handlettering is helemaal hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb staat er weer eentje op het programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Fleur Vooijs geeft op maandag 22 juli van 10.00 tot 11.30 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met een prachtig vakantiedagboekje naar huis gaat. Er kunnen 20 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

Met vakantiedagboekje

Handlettering is het moderne kalligraferen. Misschien ken je het wel van oude boeken. Sierlijk getekende letters of quotes. Het is weer helemaal in om zelf sierlijke letters te tekenen. Fleur Vooijs gaat in deze workshop Handlettering graag met de kinderen aan de slag. Eerst leren de deelnemers over de verschillende soorten letters, die we ook gelijk oefenen.

Dan begint het échte werk en maken we een vakantiedagboekje. Een klein boekje of een schrift dat de kinderen helemaal versieren, natuurlijk met leuke zomerse quotes. Het boekje kan in de vakantie worden gevuld met alle leuke dingen die je gaat doen en die je beleeft. Als de tijd het toelaat maken we ook nog zomerse kaartjes om op te hangen of te versturen.

Kijk ook eens op Fleurs’ Instagram: https://www.instagram.com/maf_handlettering/ en op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/madeatfleur waar leuke voorbeeldjes te zien zijn van wat Fleur maakt en doet.

Meedoen?

Er kunnen 20 kinderen van 8 jaar en ouder voor deze workshop Handlettering met vakantiedagboekje worden geplaatst. Nog even de datum: maandag 22 juli van 10.00 - 11.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 4,50. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.