Workshop: Handlettering Valentijnseditie

Gepubliceerd op: 3 augustus 2017 09:32

Valentijnskaarten

Handlettering is helemaal hot en uitstekend in te zetten bij Valentijnsdag. Hoe leuk is het om je geliefde straks te verrassen met een eigen gemaakte Valentijnskaart. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk op zaterdagmiddag 9 februari van 14.00 tot 16.00 uur een romantische workshop Handlettering voor 16 jaar en ouder. Fleur Vooijs geeft deze creatieve workshop Handlettering Valentijnseditie in de Hoofdbibliotheek. Meld je snel aan!

Handlettering

Valentijnskaarten

Handlettering is het moderne kalligraferen. Misschien ken je het wel van oude boeken: die sierlijk getekende letters of quotes. Het is weer helemaal in om zelf sierlijke letters te tekenen. Fleur Vooijs oefent met de deelnemers in deze workshop eerst wat basistechnieken zoals een strakke letter, ‘fake’ kalligrafie en brushlettering. Daarna komt de compositie aan de beurt, dus: hoe kan ik een quote/tekst het beste indelen op mijn kaart. De cursisten gaan zelf aan de slag met de valentijnskaarten, allemaal op A6 formaat. Alle gemaakte kaarten gaan mee naar huis, inclusief 1 klembordje om thuis neer te zetten. Kijk ook eens op Fleur Vooijs’ Instagram en op haar Facebookpagina waar leuke voorbeeldjes te zien zijn van wat Fleur maakt en doet.

Meedoen?

Er kunnen 15 deelnemers voor deze workshop Handlettering Valentijnseditie worden geplaatst. Nog even de datum: zaterdagmiddag 9 februari van 14.00 - 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: Є 4,-, inclusief materialen. De bibliotheek zorgt voor koffie, thee en postzegels zodat gemaakte kaarten eventueel direct op de bus kunnen. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.