Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

Gepubliceerd op: 6 december 2018 12:00

Plaatje Nationale Voorleesdagen

Op de allereerste middag van de Nationale Voorleesdagen, op woensdagmiddag 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur, is er een spetterend voorleesfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig even langs met je kleintje bij dit gratis feestje.

Harry de kater en Vera de vlinder

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari) staat de bibliotheek in het teken van Harry de kat en Vera de vlinder. Bibliotheekmedewerker/leesconsulent Loes leest voor uit het Prentenboek van het Jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Dit heerlijke verhaal gaat over de dikke kater Harry en zijn vriendje Vera, de vlinder. Als zij samen buiten spelen, weet Harry ineens niet meer waar hij is en weet hij ook niet hoe hij de weg naar huis terug kan vinden…
Na het voorlezen gaan we met de aanwezige kinderen aan de slag. De kinderen kunnen zich in de bibliotheek verkleden en/of laten schminken. Maar we gaan ook met elkaar een leuke vlinder knutselen.

Gratis inschrijven

Deze voorleesmiddag is dé ideale gelegenheid om even aan te schuiven met je kindje en te ontdekken wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft voor peuters en kleuters. En is je kindje nog geen lid van de bibliotheek? Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen t/m 5 jaar gratis (dus zonder inschrijfgeld) worden ingeschreven.