Gratis en feestelijk uurtje kunst

Gepubliceerd op: 5 december 2019 23:00

Tekening naar Rembrandt door Bastiaan Schwaneberg

Een uurtje kunst met een feestelijk tintje. Bibliotheek Katwijk en K&O nodigen u op donderdag 12 december om 14.00 uur van harte uit bij een kunstlezing over ‘De jonge Rembrandt’ van spreker Hoo-Man Chan. Aansluitend is de opening van een verrassende expositie met werken door K&O cursisten van docente Corina Zuiderduin. Een duik in het werk van de jonge Rembrandt, een tentoonstelling van lokale kunstamateurs en een hapje/drankje om het uurtje kunst compleet te maken. Daar wil je toch ook bij zijn?

Lezing over De jonge Rembrandt

Jonge Rembrandt

2019 is Rembrandtjaar. Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt overleed, is de schilder op allerlei manieren door heel Nederland in de schijnwerpers gezet. Zo is van 2 november tot 9 februari in Museum De Lakenhal in Leiden de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt - Rising Star’ te zien.

Voor het eerst is een overzichtsexpositie exclusief gewijd aan Rembrandts vroegste werk. Het publiek kijkt als het ware over de schouders van de jonge schilder mee en ziet op deze internationale tentoonstelling hoe zijn talent tot bloei kwam. Naast tientallen schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt zijn er ook werken te zien zijn van andere meesters zoals Lievens, Lastman en Van Swanenburg. ‘De jonge Rembrandt’ toont hoe het uitzonderlijke talent van de Hollandse meester al te ontdekken was in de werken uit zijn eerste tien jaren. Kunsthistoricus Hoo-Man Chan neemt u op dit kunstuurtje in de bibliotheek in Katwijk alvast gratis mee naar de jonge jaren van Rembrandt. Dat maakt een bezoek daarna aan De Lakenhal extra bijzonder.

Expositie cursisten K&O

Na de kunstlezing volgt de opening van de expositie met werken van K&O-cursisten. Een prima gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje de tentoongestelde werken te bekijken.

Loop op donderdag 12 december ook de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam even binnen en schuif aan voor dit boeiende kunstuurtje dat om 14.00 uur begint. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Graag tot dan!