Stamboomcafé

Gepubliceerd op: 10 september 2019 11:00

plaatje stamboom

Hoe zit het met de afstamming van mijn familienaam? Hoe ziet mijn familiestamboom er eigenlijk uit? Tot wanneer en hoe kan ik teruggaan in mijn naspeuringen? In de Maand van de Geschiedenis, op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 15.00 uur, zitten vertegenwoordigers van de Werkgroep Genealogie Katwijk van het Katwijks Museum klaar in de bibliotheek om je vragen te beantwoorden. We zoomen tijdens dit Stamboomcafé in op het verleden en helpen je op weg om je eigen verborgen verleden in beeld te brengen.

Verborgen verleden

Ook al ben je geen bekende Nederlander, dan kun je toch op zoek willen gaan naar je familiegeschiedenis. Wie weet was één van je voorouders een bekende of toch wat minder bekende Nederlander… Loop dan eens binnen in het Stamboomcafé op 5 oktober in de Hoofdbibliotheek en ontdek wat er allemaal te vinden is over jouw voorouders.

De Werkgroep Genealogie Katwijk helpt mensen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van hun familie graag op weg met de eerste stappen. Ervaren stamboomonderzoekers wijzen je de weg op internet naar de juiste sites en laten zien hoe je handig kunt zoeken. Zij weten hoe je je voorouders vindt in de bevolkingsregisters en de burgerlijke stand. En als je wat verder gevorderd bent in je familiegeschiedenis in de doop-, trouw- en begraafregisters van de pastoor of dominee.
Andere vragen die we kunnen beantwoorden: wat is het nut van invoer van de gegevens in een computerprogramma, hoe werkt dat en wat is een goed computerprogramma voor Windows of de Mac? En als ik mijn voorouders opgespoord heb, kan ik dan mijn familiegeschiedenis laten zien op internet of moet ik een boek laten drukken?
Wij helpen je graag verder met het opsporen van je eigen verborgen verleden.

Gratis Stamboomcafé

Iedereen is van harte welkom bij het Stamboomcafé op zaterdag 5 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Schuif aan bij de deskundigen, maak een praatje en stel vooral al je vragen. Dit buitenkansje in de Maand van de Geschiedenis is gratis.