Spacemiddag

Gepubliceerd op: 10 februari 2016 09:00

foto in de VR-Truck

‘Reis mee!’ is niet voor niets het thema van de Kinderboekenweek. Op zaterdag 5 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de Hoofdbibliotheek meereizen naar …: de ruimte. Een echte Spacemiddag, volledig in het teken van de ruimte. Met een gave VR-Truck die voor de bibliotheek staat geparkeerd, een astronaut in pak, ontdek de planeten met blue-bots, een space-speurtocht en een green screen voor een spannende ruimtefoto. Deze spacemiddag mag je echt niet missen!

VR Truck met Virtual Reality Space Experience

Earthrise

Tijdens de Spacemiddag staat er een heuse VR-Truck voor de bibliotheek aan de Schelpendam geparkeerd. Kinderen kunnen daar met een virtual reality-bril op ervaren hoe speciaal de aarde is. Ze worden op avontuur meegenomen de ruimte in, waar je als een ware astronaut bijna gewichtloos voortbeweegt. Je ziet de aarde opkomen en dat is iets dat maar door een paar mensen echt is waargenomen. Hierna kom je in het ISS waarbij je 400 km boven de aarde hangt en ziet hoe mooi deze is. Als je de bus uitkomt, ben je je meer bewust van het feit dat de aarde ons ‘huis’ is en dat wij ‘onze planeet’ niet moeten verwaarlozen. Een ervaring om niet te vergeten!

Allerlei Space-activiteiten

In de Hoofdbibliotheek is een verrassende space-speurtocht uitgezet. Wie alle ruimte-opdrachten goed heeft uitgevoerd, ontvangt een astronautencertificaat.
Vanuit de Space Expo, de permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk, komt er een echt ruimtepak naar de bibliotheek in Katwijk. Dé gelegenheid om met een astronaut op de foto te gaan.
Kattuk.nl draagt ook een steentje bij op deze spacemiddag in de bibliotheek. Zij komen met een green screen, een soort techniek waarbij een foto gemaakt wordt en het net lijkt of iemand echt in de ruimte zweeft. Zo’n zweeffoto in de ruimte wil toch iedereen?
De blue-bots van de bibliotheek zijn ook in bedrijf. Deze robot-bijtjes, die je kunt laten bewegen met behulp van knoppen bovenop de blue-bot, gaan op ontdekkingstocht naar de planeten.

Wanneer en waar?

Iedereen is welkom op deze spacemiddag in de Hoofdbibliotheek, Schelpendam 1. Reis mee in de ruimte op zaterdag 5 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis.