Cursus: (financiële) administratie op orde

Gepubliceerd op: 27 april 2017 16:08

foto van Alex Ramakers

Hoe leer je niet meer geld uit te geven dan je hebt en hoe hou je je administratie op orde? Op deze vragen krijg je een antwoord tijdens de cursus ‘Financiële administratie op orde’. De cursus wordt in mei in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gegeven. In vier bijeenkomsten leren de deelnemers op een prettige manier hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen én houden. De cursus is gratis.

In vier bijeenkomsten leren cursisten hoe ze hun administratie op orde kunnen brengen en hun inkomsten en uitgaven in balans kunnen krijgen. Cursusleider, Alex Ramakers is medewerker bij de vrijwilligersorganisatie Grip op de Knip, de organisatie die Katwijkers helpt hun (dreigende) schulden op te lossen.

Veel mensen hebben er baat bij om inzicht te krijgen in zaken zoals het overzichtelijk maken van je administratie. Maar ook, hoe breng je je inkomsten en uitgaven in evenwicht, hoe maak je een begroting en een budgetplan en hoe voorkom je schulden. Ook het aanvragen van zorg- en huurtoeslag, hoe werkt de belastingdienst en hoe kan ik gebruik maken van de vele subsidies, blijven niet onbesproken. Overzicht in je uitgaven, weten waar je geld blijft, voorkomt veel stress en geeft rust. De laagdrempelige cursus is vooral praktijkgericht en toegankelijk voor iedereen.

Data '(financiële) administratie op orde':

De cursus ‘(financiële) administratie op orde’ bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagmiddag in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297):

• Maandag 6 mei van 13.00 tot 15.00 uur
  • Maandag 13 mei van 13.00 tot 15.00 uur
  • Maandag 20 mei van 13.00 tot 15.00 uur
  • Maandag 27 mei van 13.00 tot 15.00 uur

Meedoen?

Voor iedereen is ‘(financiële) administratie op orde’ gratis. Toegangskaarten zijn te krijgen aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.