Gratis cursus: Omgaan met geld

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 17:00

foto van Alex Ramakers

Hoe leer je niet méér geld uit te geven dan je hebt en hoe hou je je administratie op orde? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus ‘Omgaan met geld’. De cursus wordt in het najaar in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gegeven. In vier bijeenkomsten leren de deelnemers op een prettige manier hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen én houden.

Veranderingen

Als je met pensioen gaat, of als je pas bent gescheiden of werkloos raakt, dan veranderen je inkomsten. Het is fijn om te weten wat je moet doen als je minder geld hebt of regelmatig geld te kort hebt. Deze cursus in de bibliotheek gaat daarover: hoe breng je je uitgaven en inkomsten in evenwicht en hoe zorg je dat je administratie op orde is. Ook voor mensen die iemand begeleiden of iemand in hun omgeving hebben die hulp nodig heeft bij het slim omgaan met geld, is deze cursus handig.

Alex Ramakers geeft deze cursus. Op een luchtige manier geeft hij tips om je geldzaken op orde te hebben. Met onder meer: een huishoudbegroting maken, geld lenen en schulden, inkomen vergroten, zak- en kleedgeld voor kinderen, aanvragen van huur- en zorgtoeslag, belasting advies en veel financiële (bezuinigings-) tips. In vier middagen kun je veel leren over allerlei financiële zaken waar bijna iedereen mee te maken heeft.

Data cursus

De cursus ‘Omgaan met geld’ bestaat uit vier bijeenkomsten op vrijdagmiddag in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297):

  • Vrijdag 30 oktober van 13.30 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 6 november van 13.30 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 13 november van 13.30 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 20 november van 13.30 tot 15.30 uur.

In verband met de coronamaatregelen wordt tijdens de cursus afstand gehouden en regelmatig schoongemaakt.

Meedoen?

Gratis toegangskaarten voor de cursus 'Omgaan met geld' zijn te krijgen aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier. Er zijn acht plekken beschikbaar.