Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'de moeder'

Gepubliceerd op: 18 maart 2019 14:22

In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin de moeder centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het thema van de Boekenweek 2019 (23 t/m 31 maart): De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder (gehad) en kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 4 april.

De moeder de vrouw

In de Boekenweek vieren we het boek en in 2019 in het bijzonder boeken over moederschap. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng, eigenwijs of afwezig. Boeken brachten door de jaren heen vele markante moeders voort: bijvoorbeeld via dochters en zonen die schrijven over hun moeder of door moeders zelf die schrijven over het moederschap.

Katwijkse schrijfwedstrijd

Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om mee te doen aan deze Katwijkse schrijfwedstrijd. Je mag zelf weten hoe je het thema moeder invult. En ook of je er een kort verhaal of een gedicht van maakt, dat is jouw eigen keuze. Hoe meer inzendingen, hoe leuker. Iedereen die een verhaal of gedicht instuurt, nodigen we uit voor een feestelijk uurtje op zaterdagmiddag 30 maart van 14.00 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek. De deskundige jury maakt dan onder meer de winnaar bekend.

Meedoen?

Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of wat dan ook. Kies je voor een kort verhaal, hou het dan bij maximaal 1000 woorden, anders gaat de jury ‘m niet lezen. Stuur je inzending uiterlijk 25 maart naar Bibliotheek Katwijk t.a.v. Judith van der Plas: jvanderplas@bibliotheekkatwijk.nl