Workshop: Programmeren met Dash UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 13:28

foto robot Dash

Zijn robots alleen voor nerds? Als je zelf hebt kennis gemaakt met de robot Dash kun je die vraag misschien beter beantwoorden. Je kunt Dash de robot niet alleen ontmoeten maar ‘m ook programmeren tijdens de workshop ‘Programmeren met Dash’ in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Op dinsdagmiddag 7 mei van 16.00 tot 17.30 uur gaan kinderen vanaf 7 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot luistert? Dat hangt helemaal af van de opdracht die jij hem hebt gegeven…

Robot Dash

robot Dash

Nee, robots zijn niet alleen voor nerds. Vroeger misschien, maar het zal niet lang meer duren voordat iedereen samenwerkt met robots. Met programmeren leer je de taal spreken van de robots én je leert nadenken over hoe je problemen kunt oplossen. Net als met elke taal is het slim om daar vroeg mee te beginnen. Met het robotje Dash leren kinderen in deze workshop in de Makersplaets de basisprincipes van het programmeren.

Maak kennis met de schattige robot Dash. Hij hoort geluid, reageert op licht, ziet objecten en doet wat jij wilt. Kinderen krijgen opdrachten om Dash de robot te programmeren. Moet hij naar links, naar rechts of iets heel anders? Je kunt de robot laten dansen, rare geluiden laten maken of door een doolhof laten lopen. Dash doet alles wat je zegt. De kinderen verzinnen creatieve oplossingen voor allerlei uitdagingen.

Meedoen?

Aan deze workshop: Programmeren met Dash kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 7 jaar. Deelname: € 3,- per persoon. Meld je snel aan voor de kennismaking met Dash de robot! Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met iDeal en print je toegangskaart(en). Tot ziens in de Makersplaets!