Workshop: Programmeren met Blue-bot

Gepubliceerd op: 6 juni 2017 14:45

Blue-bot

In de Makersplaets van de bibliotheek hebben we op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 17.30 uur een leuke workshop op het programma staan met als titel ‘Programmeren met Blue-bot’. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen op een creatieve en leerzame manier aan de slag met het programmeren van een robot-bijtje. Leer jonge kinderen spelenderwijs programmeren tijdens deze workshop in de Makersplaets. Wacht niet te lang met aanmelden.

Robot-bijtje

De Blue-bot is een robot-bijtje dat je kunt laten lopen met behulp van knoppen bovenop Blue-bot. Je kunt de Blue-bot woorden laten maken door hem over een mat met gekleurde letters te laten lopen. Maar je kunt ook eigen matten maken of de Blue-Bot door een doolhof laten lopen. Met al deze activiteiten leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Wat we op deze middag gaan doen in de Makersplaets, blijft nog even een verrassing. Een ding is zeker: om dit vrolijke robot-bijtje te leiden, moeten kinderen volop hun verbeelding inschakelen.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om je kind mee te laten doen met deze workshop Programmeren met Blue-bot op dinsdag 25 juni? Meld hem of haar dan nu aan. Er kunnen 10 kinderen meedoen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.