Natuurdocumentaire over De Wadden

Gepubliceerd op: 28 augustus 2017 10:00

poster WAD

In de bibliotheek staat de maand november in het teken van Duurzaamheid & Natuur en daar past de schitterende documentaire over het Waddengebied die op donderdag 28 november om 19.30 uur wordt vertoond, uitstekend bij. In het Dorpshuis Valkenburg wordt het genieten van een echte, goede natuurfilm over het Nederlandse Waddengebied. Een film van Ruben Smit die de kijker verwondert en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke Nederlandse natuurgebied op wereldschaal is.

Waddengebied

kolonie sterns

De documentaire brengt het ecosysteem van het Waddengebied in beeld als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Alle dieren, vogels en planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film.
Een film die de bijzondere esthetische kanten van het gebied laat zien en hoe dynamisch en groots het gebied is. Ruim anderhalf uur genieten van dit UNESCO Werelderfgoed gebied waarbij de nieuwste apparatuur en filmtechnieken zijn gebruikt zoals timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s. Een ode aan het Waddengebied en een regelrechte aanrader!

Genomineerden voor Katwijks mooiste natuurfoto

Een extraatje op deze avond is de vertoning van de foto’s die genomineerd zijn voor Katwijks mooiste natuurfoto 2019. In samenwerking met Natuurcentrum Katwijk laten we de ingezonden foto’s zien. Alle aanwezigen krijgen een stembriefje en de gelegenheid om hun stem uit te brengen. Op 30 november wordt de prijs aan de winnende fotograaf uitgereikt.

Toegangskaarten

Iedereen die mee wil naar het Waddengebied en zich wil verbazen over allerlei natuurfenomenen zoals springtij, noorderlicht, de geboorte van zeehonden in het wild en een bevroren ijszee is van harte welkom op donderdag 28 november om 19.30 uur in de filmzaal van Het Dorpshuis in Valkenburg. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.