Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

Gepubliceerd op: 6 december 2018 11:12

Muzikaal voorleesfeestje

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk en Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) een muzikaal feestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op woensdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en op donderdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen met muziek en gebaren genieten van ‘Een huis voor Harry’.

Een huis voor Harry

Kinderen van 2 t/m 5 jaar en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om het verhaal over de dikke kater Harry mee te maken. Hij komt nooit buitenshuis, totdat vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen. Maar Harry verdwaalt in de stad. Op zoek naar zijn huis zien we hem over daken en schuttingen lopen en langs huizen waar andere dieren wonen. Zou hij hulp krijgen?

Schminken

Zowel in Bibliotheek Valkenburg als in Bibliotheek Rijnsburg verzorgt Lilian van der Peet, Muziek op schoot-docent bij de Muziekschool Katwijk, de muzikale voorleesbeleving en beeldt Mariëlle van Rietschoten het verhaal uit met behulp van voorleesplaten en gebaren. Voorafgaand aan het muzikale voorleesfeestje kunnen kinderen geschminkt worden als een poes.

Nog even op een rijtje

Bibliotheek Valkenburg (in het Dorpshuis Valkenburg) op woensdag 30 januari:
15.15 : inloop om geschminkt te worden
16.00 : muzikaal voorleesfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’.

Bibliotheek Rijnsburg (in de Burgt in Rijnsburg) op donderdag 31 januari:
15.15 : inloop om geschminkt te worden

De toegang is gratis en vol is vol.