Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 januari 2018 17:00

Aankondiging workshop minecraft

In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op 30 april weer een leuke activiteit voor kinderen op het programma. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 30 april van 10.00 tot 12.30 uur is het tijd voor de workshop Minecraft: Bunker bouwen, voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Een trainer van ProBiblio komt met een set Minecraftlaptops naar de bibliotheek voor een ruim twee uur durende workshop.

Bunker bouwen

foto van atlantik wall

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek gaan we een bunker nabouwen. Tussen 1940 en 1945 bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie: de Atlantikwall. Deze liep van Noorwegen tot de grens van Spanje. De verdedigingslinie werd nooit afgemaakt omdat voor die tijd de geallieerden al een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog.
De Atlantikwall liep ook langs de Nederlandse kust en er zijn nog steeds resten van te zien. Op verschillende plekken staan er nog resten van bunkers. In deze Minecraftworkshop gaan we aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ nabouwen. Met een mede-Minecrafter bouw je in 2 uur tijd dit bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Probiblio.

Meedoen?

Zin om op 30 april aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft: Bunker bouwen? Er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.