Makersplaetsochtend in kerstvakantie

Gepubliceerd op: 5 december 2019 21:45

makey makey

Lekker de tijd voor eens iets anders! In de kerstvakantie organiseert Bibliotheek Katwijk voor kinderen vanaf 7 jaar een ontdek- én probeerochtend in de Makersplaets. We gaan aan de slag met de Makey Makey en Lego WeDo. Niks geen verveling maar leuk bezig zijn in onze digitale werkplaats voor beginnende makers. Ontdekken en proberen hoe digitale dingen werken en hup, de ochtend van 23 december is zo voorbij…: we starten om 10.00 uur. Er kunnen 12 kinderen meedoen dus regel tijdig een toegangskaartje.

Makey Makey en Lego WeDo

jongen met gitaar en makey makey

Met de Makey Makey kunnen kinderen een eigen toetsenbord maken. Je verbindt de Makey Makey aan een computer, bevestigt de kabels aan (geleide) materialen (denk aan bananen, snoep, water, klei etc) en houdt 1 kabel vast. Dan zoek je een spelletje uit en kun je je eigen gemaakte toetsenbord gebruiken om te spelen. Maar je kan het gekker maken. Je kunt de Makey Makey ook aan heel andere dingen vastmaken en voor je het weet kun je piano of gitaar spelen met een hele tros bananen.
WeDo 2.0 is een bouwset waarmee kinderen de wetenschap kunnen ontdekken. Ze worden aangemoedigd hun grenzen op het gebied van creativiteit te verleggen, onderzoek te doen, innovatieve ontwerpen te maken en hun ideeën te delen. Dit alles door de combinatie van veelzijdigheid van de LEGO stenen en de programmeermogelijkheden van digitale technologie.

Meedoen?

Ben jij een echte maker met frisse ideeën? Dan zien we je graag verschijnen op de Makersplaetsochtend op maandagochtend 23 december tussen 10.00 en 11.30 uur in de Hoofdbibliotheek. We kunnen 12 kinderen vanaf 7 jaar ontvangen. Deelname: € 3,-. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.