Cursus: Maak je eigen game met Scratch UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 23 februari 2019 13:02

foto cursus Maak je eigen game

In de Makersplaets biedt de bibliotheek voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar nu een cursus in 4 lessen aan met als titel ‘Bouw je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 10, 17, 24 mei en 7 juni van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar dus meld je snel aan!

Bouw je eigen game met Scratch

In de cursus ‘Bouw je eigen game’ gaan we, onder begeleiding van Melissa, aan de slag met het programma Scratch. In dit programma leer je de basis van programmeren door je eigen spellen, animaties en andere projecten te maken. In een aantal lessen krijgen de kinderen stap-voor-stap uitleg over het gebruik van Scratch. Aan het eind van de cursus hebben zij een eigen game gemaakt en kunnen deze online delen met hun vrienden, klasgenoten, familie en de rest van de wereld! De aangeraden leeftijd voor deze cursus is vanaf 9 jaar. Mocht je thuis een jonge whizzkid hebben die toch graag mee wil doen, neem dan even contact op via de website: spelen-leren-programmeren.nl

Spelenderwijs programmeren

Door kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren leren zij vaardigheden die toepasbaar zijn in latere studie en carrière. Denk hierbij aan de vaardigheden inzicht, creativiteit, analytisch denkvermogen en omgaan met de computer. Maar voor de kinderen is het nu vooral heel cool om eigen spel te leren maken!

Aanmelden?

Ook zin om mee te doen met dit programmeeravontuur met Scratch in de Makersplaets? Dat kán. De cursus is 4 dagdelen en wordt gehouden op vrijdag 10, 17, 24 mei en 7 juni en is bedoeld voor 9 t/m 13-jarigen. Deelname: € 25,- per persoon, voor de complete cursus van 4 middagen. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Graag tot dan!

logo Makersplaets