Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 juni 2018 08:00

foto cursus Maak je eigen game

Wij bieden voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar een beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan met als titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 6, 13, 20 september én 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursus in mei/juni was razend populair dus meld je snel aan!

Maak je eigen game met Scratch

In deze cursus voor beginners ‘Maak je eigen game’ gaan we, onder begeleiding van Melissa, zelf een spel maken op de computer. Ben je benieuwd naar hoe games worden gemaakt en alles wat hierbij komt kijken, dan is deze cursus echt iets voor jou. We gaan aan de slag met game design en je leert de basis van het programmeren in het programma Scratch. Scratch is een online omgeving waardoor je tijdens of na de cursus ook thuis toegang hebt tot je eigengemaakte game(s).

De cursus is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Heb je de vorige cursus gevolgd maar lijkt het je leuk om het nog een keer te herhalen, dan kun je ervoor kiezen om nog een keer mee te doen. Na de herfstvakantie volgt er in november nog een vervolgcursus ‘Maak je eigen game met Scratch’ voor gevorderden.

Spelenderwijs programmeren

Door kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren leren zij vaardigheden die toepasbaar zijn in latere studie en carrière. Denk hierbij aan de vaardigheden inzicht, creativiteit, analytisch denkvermogen en omgaan met de computer. Maar voor de kinderen is het nu vooral heel cool om eigen spel te leren maken!

Aanmelden?

Ook zin om mee te doen met dit programmeeravontuur voor starters met Scratch in de Makersplaets? Dat kán. De cursus is 4 dagdelen en wordt gehouden op vrijdag 6, 13 en 20 september en op 4 oktober en is bedoeld voor 9 t/m 12-jarigen. Deelname: € 25,- per persoon, voor de complete cursus van 4 middagen. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Graag tot dan!

logo Makersplaets